pondělí 7. února 2011

Říp jako popelnice kultury

   Už jsem se chtěla o svoje zážitky z vernisáže výstavy podřipské malířky Mariane Alasseur podělit dříve, ale nějak nezbyla chvíle. Teď je ten pravý čas, protože dochází k završení celé výstavy akcí.

   Ráda bych vás pozvala na happening Mariane Alasseur - Když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi, aneb stěhování Řípu do Prahy - Říp jako popelnice kultury. Již tento pátek 11. února. 2011 ve 12:00 hodin na Mariánském náměstí v Praze.

   Při výstavě v roudnické galerii byla totiž vytvořena tzv. zeď nářků, na kterou účastníci vernisáže a výstavy psali názvy zaniklých nebo ohrožených kulturních institucí. Jmenujme např. střecha roudnického pivovaru, knihovna Jana Kaplického, Artwall, Dům umění v Opavě... tak hurá s popelnicí do Prahy.


 Mariana Alasseur: Říp - Foto: Mariana Alasseur

 

Mariana Alasseur: Říp

 Mariana Alasseur: Říp - plakát z výstavy

   Tak zpět k té vernisáži, která byla mimochodem výborná. Na webu roudnické galerie najdete fotorepotáž a text úvodního slova k výstavě od Richarda Druryho. Hlasová experimentátorka Ridina Ahmedová oživila vernisáž svým pěveckým vystoupením a nejen skladbou Do kopce, která k Řípu prostě patří.

Ridina Ahmedová: Šílený kůň - koncert Praha

4 komentáře:

  1. Svati díky za vyčerpávající info! Richard D. je jeden z mála, kterého si moc ráda a s chutí poslechnu. A Ridinu jsem slyšela na Pecha Kucha night a byla jsem úplně nadšená!

    OdpovědětVymazat
  2. And já taky, Ridinu jsem slyšela prvně a určitě jsem poslouchala a s otevřenou pusou :-)) R. D. byl velmi vtipný ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. No já z ní byla poprvé taky úplně paf! O to víc mne potěšilo, když si u mne na F. nakoupila :-)

    OdpovědětVymazat