neděle 30. ledna 2011

Pár šňůrek

Začalo to úplně jednoduše. Vánoce a shánění dárků. Náctileté se zavděčíte i takovou jednoduchou oděvní nezbytností jako jsou návleky na ruce a nohy - nátepníky. Na Fleru je celkem dost prodejců - výrobců, kteří ve svém sortimentu mají návleky, ale mne zaujala Stromli. Na druhou stranu i proto, že tvoří jednoduché úpletové doplňky - náhrdelníky, které se k návlekům výborně hodí.


Vyrábí náhrdelníky a náramky z úpletu, již zmiňované nátepníky. Dále šije oděvy z úpletů, které se mi velmi líbí, protože mají něco do sebe. Dají se totiž také výborně vrstvit a kombinovat.   


Prvním impulsem k tomu, abych vzala do ruky plstící jehlu od Rounien a nabarvené rouno od Duhové vlny, byla Jevedesign. Tahle pani Jeve si totiž z Mexica přivezla úžasné maxi plstěné korále. Když u mne byla, a já je na ní viděla, blesklo mi hlavou, že bych si mohla podobné vyrobit, ale černé, jednodušší. Začala jsem plstit. Jednu velkou plstěnou kouli za druhou. Náctiletá taky, jak jinak, ve svých odstínech fialové a tmavě růžové.


Když jsem měla velkých černých kuliček plnou krabici, přemýšlela jsem na co je navléknout. Napadlo mne Stromli! Nastříhaly jsme si s náctiletou černá trika na úzké proužky a plstěnky začaly navlékat. Výsledek stál za to. Vyrobily jsme si kromě náhrdelníků i náramky.




 
... a protože zbylo ještě dost kuliček, vznikly další trochu jiné textilní šperky v kombinaci s plstěním, ale o těch až příště. Nejdřív je vložím k prodeji do svého obchodu na Fleru.

8 komentářů:

  1. Bezvadný. Náctiletá i cetiletá. A máš k tomu nějaký hezký obleček, že jo ?

    OdpovědětVymazat
  2. Lenko, obleček jsem si pořídila z vlastní dílny ;-) a děkujeme.

    OdpovědětVymazat
  3. To vážně vypadá dobře, Svatko!

    OdpovědětVymazat
  4. Mé favoritky jsou na 1. fotce, kontrastní ČB kombinace, kde je úpletový pásek provlečený skrz plstěnku. Mmch, to musel být docela nářez to provlíkat, ne? Klobouk dolů...

    OdpovědětVymazat
  5. Jano díky, to protahování je taková vychytávka ;-) ale jde to.

    OdpovědětVymazat