neděle 22. července 2012

DIY, recy a nápady



Po delší odmlce se vracím ke svému blogu. Jednak mi hodně času zabralo počáteční nastartování a organizace farmářských trhů v neziskovce Trhni se, ale nastává čas, kdy mne čeká stěhování a s tím spojená renovace, recyklace a přeměna ze starého nové pro budoucí bydlení. 

Trochu jsem si zasurfovala po internetu a doplnila si pravý sloupec blogu s odkazy. Posbírala jsem několik zajímavých a inspiračních odkazů, nasypala je do šuplíku s názvem DIY, CRAFT, RECY

Rozhodně mne zaujal blog Blue Velvet Chair. To je něco pro kutily. Miluju fotografie s popisky Before and After. Uložila jsem si postup krok za krokem, jak si vyrobit dvířka u skříňky, která jsou složena ze starých prkýnek, po anglicku: Scrap furniture


V našem případě Scrap Nightstand od autora wholman a jeho Credenza návod přímo láká, abych z naší současné kuchyňské linky vytvořila tu polínkovou do budoucího pracovního ateliéru. Vůbec na webu Instructables najdete mnoho zajímavého.

Foto: wholman

Nemusíte mít ani starší kus nábytku, ale existuje vtipný web IKEA Hackers, kde jsem našla zrovna tak pěkně nascrapovanou skříňku. Tudíž možná trochu naopak, z nového kusu uděláte vtipně vzhledově "starý" kus nábytku, i když v tomto případě použila autorka proměny kristina klarin papírovou tapetu.




Zde na stolky z IKEA bylo použito tvrdé dřevo z podlahy basketbalové haly.


Foto: IKEA Hackers

Člověk je tvor nápaditý a tvořivý, dokáže tudíž ledacos i zrecyklovat - znovu využít, předělat, dát nepoužívané věci novou funkci, využít odpadový materiál apod. Web Recyclart s podtitulem The art of recycling je toho skvělým důkazem. Vybrala jsem pro dokreslení dřevěné recyklování právě z polínek, latí, prken a větví.




Při surfování v nových DIY a recy odkazech najdete právě i ono Předtím a Nyní:




Článek: Faux Butcher Block Desk z blogu Vintage Revivals, ale o tom až zase jindy až dojde na opravdovou renovaci nebo patinování starého nábytku. 

8 komentářů:

  1. Ty s tím Svati naložíš určitě ještě jinak, po svém, na to jsem moc zvědavá.

    Jen ta předposlední fotka mi přijde trochu smutná, přelakovávat klasický stylový nábytek vnímám jako barbarství.

    OdpovědětVymazat
  2. Lenko líbí se mi, jak tam vtipně desku stolu "zpruhovali" šuplíky jsou barevné retro ;-) jinak doufám, že seženu dost polínek :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Těším se na nové nápady i vlastní realizace:-). Pořád se chystám natřít a nějak "zvkusnět" hnusné panelákové dveře, které nám hyzdí chodbu a pořád se k tomu nemůžu dokopat...

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné odkazy, díky, těším se na vaše recy:), doufám, že se obrazově podělíte:)

    OdpovědětVymazat
  5. Super nápady (u mě vedou ty stolky z Ikea)....super tipy a odkazy, díky.

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za orientaci pro renovaci nábytku. Taky se momentálně pokouším vdechnout život pár starým kouskům. Hezké léto! Čára

    OdpovědětVymazat
  7. V tom předtím a potom jsi pro mě jedna z nejlepších stejňak Ty :-)
    Neunavitelná, nápadůplná Svatka (stále nechápu, zírám, obdivuju).
    Mnoo, nicméně, ty odkazy si prošmejdim :-))

    Zuzi Art alias ...

    OdpovědětVymazat