pondělí 13. prosince 2010

Na okně seděla kočka

K ušití nových koček a sov mne jednak přinutila akce Setkávání pod věží, ale zároveň jsem se těšila, až zpracuji Zieglerovic provázkovou přízi. Je to totiž takový malý český řemeslný zázrak.


Pan Ziegler je milovník nostalgických časů. Zachránil pro nadšence stejného druhu, z rušících se českých textilních továren několik to zaprášených strojů. Jeho prvním počinem je stroječek na výrobu provázků a šňůrek. Tak i paní Zieglerová začala kolem nové mašinky mlsně brousiti. V domácích podmínkách a společně, vznikla tedy tato ryze česká Zieglerovic provázková příze - provázek, který lze využít nejen pro kreativní tvorbu. Tímto příspěvkem bych jim chtěla velmi poděkovat za jejich nadšení i vynaložené úsilí, a těším se na další textilní kousky.


Přízi jsem použila na poutka u textilních dekorací, které šije LOTR. Dnes jsem do e-shopu vložila kočky a sovy. Motivy jsou na pevnou látku natištěny ručně sítotiskem. Příze dodává dekoraci nostalgicky starý nádech.





10 komentářů:

  1. asi se na tu přízi budu muset podívat zblízka!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné kočky, krásná sova, krásná příze! A já bych taky tiskala... Už mám toho compu plný zuby :-)Chci manuální aktivitu!

    OdpovědětVymazat
  3. And s Novým rokem se domluvíme ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Svatko, kočky jsou moje srdeční záležitost, ale obě zviřátka jsou super. O tvém ručním sítotisku bych se ráda dověděla více...šablonu připravuješ fotocestou?

    OdpovědětVymazat
  5. Black ano, fotocestou, na F. je někde v magazínu 1. část o sítotisku co jsem psala. Najdu to.... tady http://www.fler.cz/vyroba-sitotiskove-sablony-pomoci-fotoemulze

    OdpovědětVymazat
  6. Svati, díky, jdu se mrknout...já tam (na F) moc blogy moc nestíhám, teda ne že bych stíhala něco jiného o moc líp:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Bezvadný...Markétka si s tvojí kočičkou dokonce vyhraje, věčně mi ji bere ze skříně a sovu z police a to je pak: grrr, mňauu, grrr, mňau...a už jsou všichni v sobě:-))

    OdpovědětVymazat