pondělí 6. února 2012

Interiér 1933


Jak se jedna pani Jeve zmínila, je to už dávno co jsme se bavily o té naší rekonstrukci. Teď, když jsem si přečetla její weekend, musela jsem vložit weekendovou fotografii. Vybavil se mi totiž - zahradní domek - patálie - trantárie - čas a blížící se finále.


Je čas pomýšlet na nábytek. Prolistovala jsem nedávno staré časopisy z roku 1933, neb ona vila byla postavena 1936. O to se s vámi musím podělit, protože i dnešnímu interiéru mají ty zažloutlé fotografie určitě co říci.





Nábytek to starý. Pro někoho krám a narezlá trubka, pro jiného úlovek, který si zaslouží renovaci a umístění do současného interiéru. Podobně jako použila chromovanou židli v interiéru Soňa Malinová při přestavbě bytu v pořadu Bydlení je hra.




Psát v tomto článku o historii nábytku a vypisovat všechny designové obchody, kde se dá jaký nábytek sehnat mi nepřísluší. Zmínit však musím Bystřici pod Hostýnem, kde od roku 1953 pod názvem THONET v různých podobách podle aktuálních poměrů na trhu a ve vlastnických strukturách a od roku 1953 vyrábí ohýbaný nábytek firma TONPodobně samozřejmě i německá firma THONET, protože ten psací stůl nemá chybu.

10 komentářů:

  1. OOOOOO,nádhera. Hned bych si přijela udělat čtenářské odpoledne :-)
    a to Aukro - já už mám přísný zákaz!

    OdpovědětVymazat
  2. And, však ono na čtenářský koutek dojde a doufám, že v novém nad starým, těším se ;-) a zákazy neporušovat :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Krása.

    Jen více bauhausových židlí, jen houšť! Óó!

    OdpovědětVymazat
  4. Svati, paráda. A tenhle nábytek byl v bytech, pamatuju si ho z dětství, a vyhazoval se při sběrných nedělích na chodník před domem :(

    OdpovědětVymazat
  5. Liško děkuji za komentář a návštěvu.

    OdpovědětVymazat
  6. Lenko, taky si takové křesílko pamatuji u babičky, kde je mu konec...

    OdpovědětVymazat
  7. Hi Svatava, just stopping by to say how delightful your blog is. Thanks so much for sharing. I have recently found your blog and am now following you, and will visit often. Please stop by my blog and perhaps you would like to follow me also. Have a wonderful day. Hugs, Chris
    http://chelencarter-retiredandlovingit.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezký článek, některé židle ještě pamatuji.

    OdpovědětVymazat
  9. Amelie děkuji za návštěvu a komentář ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné a velice zajímavé bydlení. Nechávali jsme si dělat podobně stylizovaný interiér i k nám domů a myslím si, že jsme se díky letošnímu trendu vracení se zpět, docela trefili, takže náš byt vypadá současně a zároveň má nádech toho retra :-)

    OdpovědětVymazat