úterý 26. února 2013

A jako ateliér



Při renovaci domu, dochází pomalu i na můj budoucí ateliér. Je třeba vyskladnit, vybalit a vytřídit všechny látky, kovy, papíry, barvy a hlavně sítotiskové rámy. Uvolnit prostor ve zbývajících místnostech k bydlení. Ze staršího regálu z předchozího domu jsem zbudovala regál nový. Jak bude regál vypadat, jsem věděla už dopředu. K inspiraci mi slouží i má ateliérová Pinterest nástěnka. 


Bok regálu jsem natřela černou tabulovou barvou. Bude sloužit jako psací tabule na poznámky a úkoly. Hlava má je totiž z větší části děravá. Jednotlivé police jsem po zaschnutí nátěru napatinovala. Zkrátka přejela smirkovým papírem, aby regál dostal trochu industriální a opotřebený nádech. 


Když na podzim zedníci uklízeli kolem domu a vyhazovali stará prkna, ulovila jsem kus zeleného a dřevěného čehosi. Zřejmě zbytek dřeva od vrátek nebo z valníku, zvláštně vytvarované do písmene A. Vyčištěno, napuštěno a už visí na zdi.







Zbývá už jen třídit a plnit regály...

14 komentářů:

  1. Svati, ta změna s nátěrem vypadá dobře. To je klasické lamino? Barva na tom drží?

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško, lamino se musí odmastit nebo aspoň trochu zdrsnit jemným smirkem. Eternal drží líp než Balakryl. Použila jsem matný.

    OdpovědětVymazat
  3. Zbožňuju šeďky s matným povrchem... a šikovné lidi s prudkým vkusem.. to áčko je dokonalé... Svatko mávám.

    OdpovědětVymazat
  4. Svátiku, tam se bude pracovat ! A to vybalování zásob k tvoření je radost, ne ?

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné! A promyšlené do posledního detailu♥

    OdpovědětVymazat
  6. jééé, Svati, to bude parádní;) Hele - to byl dýhovaný regál? Nebo klasický dřevěnný? jsem dnes spočítala, že potřebuju regál na celkem 40 archívních krabic...:))

    OdpovědětVymazat
  7. Svati, nádhera, úžasná proměna "nudného cosi" na krásku s velkým "A" ...... Marki

    OdpovědětVymazat
  8. PARÁDIČKA PARÁDNÍ.
    VŠE SE MI MOC LÍBÍ.
    AŤ SE VŠE DAŘÍ.
    HEZKÝ VÍKEND.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  9. Díky všem za komentáře, snad ž se dokopu taky přidat další příspěvky. Buduje se kuchyňský kout v ateliéru, tak fotím o 106 ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. jé, zase jednou někdo, kdo výtvarničí, mluví česky a bloguje! přidávám se ke čtenářům. a srdečně zvu k návštěvě u mně... (vad-art.blogspot.co.at)

    OdpovědětVymazat